ejes-logo

Ejes Racing

Jag heter Eje Malm, uppväxt och bosatt i Kil i Värmland. Ejes Racing drivs från Kil och har tills nu drivits som ett juniorteam.

Starten på min bana inom professionell motorsport skedde i slutet på 80-talet då jag hjälpte Peter Åslund, som ansågs som en av de största talangerna i Europa med många framgångar på motorbanorna.

Parallellt med Peter hjälpte jag Morgan Olsson, som var en av Sveriges bästa rallyförare.

I mitten av 90-talet träffade jag Thomas Rådström som jag stöttade under några år och fick genom honom kontakt med Robert Dahlgren som var duktig gokartförare.

1997 ingick jag avtal med Brorssons Fälgar och vi beslöt att bilda Brorssons Racing som blev det mest framgångsrika racingteamet i Norden med förare som Jens Edman, Björn Wirdheim, Robert Dahlgren, Robin Rudholm och Robert Björkman.

2000 blev Pro Imp med Cooper och Avon däck huvudsponsor så teamet bytte namn till Cooper Ejes Racing och fortsatte att skörda många segrar och pallplatser med bl.a. Tobias Klintheim, Daniel Andersson och Mårten Sahlström.

2004 gick vi in som en del i Opel Team Sweden med Tommy Rustad som förare i STCC.

2005-2006 återgick vi till juniorsatsningar och tävlade i både JTCC samt PRO Superbike med talangen Filip Backlund framgångsrikt bakom styret.

2007 ingick vi ett samarbete med Joakim Frid i STCC där han vann privatförarcupen.

2008 fortsatte vi samarbetet med Jocke Frid och utökade med ett samarbete med Perra Johansson i rallycross.

2009 minskade engagemanget med endast ett fåtal inhopp inom motorsporten.

2010 satsar vi och våra samarbetspartners tillsammans med Volvo Polestar Racing för att vinna årets mästerskap i STCC.